onsdag den 25. maj 2011

Brænd mig op - sagde jeg til suppen!!

Yes, jeg fik bikset den suppe sammen, som jeg havde overvejet at lave i et stykke tid nu.. Den "klassiske" forbrændingssuppe, med mit eget twist... og det blev ganske udmærket... Stærkt, men det skal det være - og så har jeg det for mig selv ;-)


Det har ellers været noget af en kamp for at få det lavet.. I hvert fald for at få fat i hvidkål!


I går gik jeg tidligt fra arbejdet, da jeg ville hente baronen tidligt - og købe ind inden...
Så afsted med mig, og vente på bussen... Som kom efter lang tid... Hop af ved netto, ind og finde ting.. Hvilket viste sig at være umuligt, så blev enig med mig selv om at tage videre til superbest og købe det hele der...

Nå ud til bussen - som kører lige foran næsen af mig... Så kunne jeg vente i lang tid på den næste... Det er det "fantastiske" ved A-busserne... De kommer stort set altid 2 af gangen, og så er der lang tid imellem.. Så da der kom 2 af gangen, hoppede jeg på den ene, og afsted til superbest... 



For at opdage at Superbest ikke har hvidkål.. NITTE.. nå men jeg skulle alligevel købe andre ting, så jeg skynder mig at finde tingene - bl.a. de omtalte chips på det forrige indlæg - og lægger tingene på båndet.. Blot for at opdage at jeg har glemt PUNGEN på arbejdet!! Endnu mere NITTE!!! 


Så jeg måtte pænt lægge tingene ned i kurven og skynde mig afsted for at hente knægten.... Det ender med at jeg bruger 1,5 time på INGENTING... og så tidligt igen blev det ikke engang til... 


Men i dag fandt jeg hvidkålen - som i årstidens anledning nu hedder "sommer-hvidkål". 


Suppen er lavet - deler lige opskriften - der er ca. 7 portioner:

1 alm løg
4 alm gulerod
1 alm porre
1 alm peberfrugt, rød
400 g hvidkål
2 dåser hakkede tomater, dåse
1 lille dåse tomatpure, koncentreret
2 x 1 terning hønsebouillon, grand menu
350 g kylling, kød
1 stk hel peberfrugt, grøn
1 stk chili, røde, friske
2 fed hvidløg
1,5 liter vand
Evt. salt, peber
Hak alle grøntsager + kylling i mellemstore stykker.
Hæld herefter vand på så det dækker.
Det hele koges til det er mørt.
Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar